Loading...
loading...

Geschiedenis

hupple, opgericht door een twintiger, één van de weinige op en top Belgische merken!

Het creëren van een fantastisch hondenleven, voor hond én baasje… dat is wat we doen, dag na dag!

Een fantastisch hondenleven vraagt enkele belangrijke ingrediënten:  Gezond, natuurlijk, belonen, communiceren, spelen, liefde geven.

Mix deze even met een correcte prijs / kwaliteit: uw hupple hondenleven is geboren!

Hupple heeft een erg leuke ontstaan.  In 2006 vroeg men de toen 23 jarige Manuel Goossens een nieuw product te ontwikkelen voor bezoekende honden bij het Hilton Hotel Antwerpen.

Manuel bedacht koekjes van superieure kwaliteit, verpakt zoals de koekjes bij de koffie.  Het idee en concept registreerde Manuel onder de naam ‘hupple’… het bedrijf GOOD !D kreeg de licentie om hupple te commercialiseren en het werd een voltreffer.

Het o zo gewone hondenkoekje werd opnieuw uitgevonden!  Ondertussen worden de hupple biscuits geserveerd in verschillende restaurants en hotels, in heel europa.

De aanloop naar hupple was helemaal geen alledaags verhaal, we hupplen graag samen even in de tijd:

We schrijven 1995. Manuel Goossens, 12 jaar, jongste telg van een ondernemersgezin en gek op dieren.Van één hamster kwamen 2 hamsters en van 2 hamsters kwamen er… tientallen hamsters !

Manuel begon samen te werken met één van de eerste pet supermarkten in België.

Zijn takenpakket: diertjes verzorgen, hokjes onderhouden én…ervaringen delen met ontelbare consumenten…Al snel werden enkele marktbehoeften duidelijk.

Manuel, en wellicht ook vele andere dierenliefhebbers, ontdekte dat er eigenlijk niets op markt was om onze kleine huisdieren continu, netjes en op “dierenmaat” te voederen.  Zelf geïmproviseerde potjes zijn vaak te klein, vallen om, zijn na een maand stukgebeten of zijn lastig in onderhoud….

Gedreven vanuit het standpunt dat iets “perfect en praktisch” moet zijn en na langdurige research van letterlijk en figuurlijk “proeven” stelde manuel, op 16 jarige leeftijd, zijn automatische voedertoren de “Feed-o-matic” voor.

De Feed-o-matic bleek dé oplossing bij uitstek om dierenvoeding op een nette manier, op elk moment van de dag en voor één of meerdere huisdieren te verzekeren.  De Feed-o-matic is handig, gebruiks –en onderhoudvriendelijk, goedkoop en bovenal uniek op de markt.

Jarenlange inzet  werd beloond.  De Feed-o-matic werd in alle Tom & Co winkels van België succesvol gelanceerd.  Enkele maanden later was de automaat beschikbaar in verschillende landen en werd hij stilaan bekend als “de persoonlijke dierenbutler”.

Na het afmaken van zijn studies verdiepte Manuel zich verder in voeding & snacks voor huisdieren.  Zo begeleidde hij verscheidene Private Labels in binnen –en buitenland, en bracht hij onder Feed – O – Matic ‘Nature Premium’ kwaliteitsvoeding in handige potjes voor knaagdieren op de markt.

Originaliteit & kwaliteit bleven de eigen productcreaties bepalen.  Zo bracht Feed-O-Matic in 2004 de ‘chips voor knaagdieren’ uit.  Deze werden in 2005 gevolgd door Rings & Fries voor knaagdieren.

In 2006 nam Manuel met zijn bedrijf GOOD !D een belangrijke strategische beslissing.

Feed-o-Matic verdween uit het assortiment en hupple werd in de plaats genomen.

De Private label activiteiten kregen ook een apart divisie ‘Your Pet Label’ met een aangepaste visie en service.

Ondertussen levert GOOD !D aan alle belangrijke spelers private label, en is hupple een waardige groeiende speler geworden als één van de weinige Belgische merken.

In Oktober 2013 opende GOOD !D een eerste 100% eigen productie op Belgische bodem van malse (soft) beloningskoekjes voor honden en katten.  Het begin van alweer een nieuw fantastisch hupple hoofdstuk…