hupple | HUPPLE CHARITY - BEESTJES IN NESTEN
Loading...
loading...

HUPPLE CHARITY - BEESTJES IN NESTEN

Een hond of kat is ongelooflijk fijn en waardevol gezelschap, maar helaas hebben zij ook soms last van hun gezondheid. Niet iedereen kan dure ingrepen financieel dragen, maar is uiteraard even gehecht aan hun huisdier als mensen die zich dat wel kunnen veroorloven. Daarom zet vzw Beestjes in Nesten zich in voor iedereen met een beperkt gezinsinkomen die een huisdier met een levensbedreigende aandoening hebben.

Zij komen eenmalig financieel tussen in het betalen van de facturen voor alle kleine huisdieren en betalen rechtstreeks naar dierenartsen of dierenklinieken. De dierenarts is naar keuze van het baasje, maar wel steeds in samenspraak met Beestjes in Nesten. Een van de voorwaarden is wel dat het huisdier naar de ingreep nog een comfortabel leven moet kunnen leiden.

Het gaat vaak echt om aangrijpende verhalen, die je kan lezen op de facebookpagina van Beestjes in Nesten. Zo werd het baasje van Balou, een Berner Sennen van 5 jaar oud, door het overlijden van haar man al veel te snel alleenstaande moeder. Anderhalf jaar geleden brandde tot overmaat van ramp hun huis af, maar gelukkig werden alle inwoners en huisdieren op tijd gered. Nu kreeg Balou complicaties na een operatie, waardoor er onverwacht een tweede ingreep nodig was. Balou begint alweer rond te stappen, maar heeft nog een zware revalidatie voor de boeg. Gelukkig kon het baasje terecht bij Beestjes in Nesten.

Beestjes in Nesten is actief in heel Vlaanderen en staat voor armoedebestrijding, waarbij het huisdier centraal staat. Drie jaar geleden werd de vzw opgericht en hadden ze een honderdtal leden, vandaag zijn dat er meer dan 3000. Deze leden zijn een vitaal onderdeel voor de vzw, en zorgen voor de broodnodige financiële inkomsten die de ingrepen voor talloze huisdieren garanderen. Zelf kan je de dieren al steunen vanaf één euro. De leden worden actief betrokken, zo is er op 15 augustus de jaarlijkse Beestjes in Nesten Benefiet met tal van fijne activiteiten.

Dankzij de hupple Charity kunnen wij Beestjes in Nesten financieel ondersteunen bij hun dagelijkse werking, en daarbovenop schenken wij ook graag lekkers voor de gasten en hun viervoeters op de jaarlijkse Beestjes in Nesten Benefiet. Het wordt een leuk jaarfeest met onder meer een hondenzegening, natuurwandeling en overheerlijke BBQ.