hupple | HUPPLE CHARITY - DE SCHAKEL ST. JOB
Loading...
loading...

HUPPLE CHARITY - DE SCHAKEL ST. JOB

Het gezelschap van een huisdier is onbetaalbaar, daar zijn we het allemaal over eens. Maar wat als je het financieel niet zo breed hebt? Er zijn zo’n 130 Welzijnsschakels in Vlaanderen, die samenwerken met gezinnen die armoede of uitsluiting ervaren. Deze organisaties worden gedragen door talloze vrijwilligers, zodat mensen met en zonder armoede-ervaring elkaar écht ontmoeten.

De eerste Welzijnsschakels ontstonden in 1991, en is ondertussen geëvolueerd tot een uitgebreid netwerk met niet alleen ruimte voor ontmoeting en vorming, maar ook de nodige steun voor mensen die het nodig hebben. Zo is er niet alleen huiswerkbegeleiding en gezinsondersteuning, maar ook kan je terecht bij de sociale kruidenier of voedselbank. En dat is het facet dat wij graag willen ondersteunen.

De Schakel in Sint-Job-in-‘t-Goor maakt deel uit van de overkoepelende Welzijnsschakels, en biedt bij hun voedselbank en sociale kruidenier graag ook lekkers aan voor huisdieren. En dan vinden wij erg belangrijk. Want mensen in armoede leven vaak erg geïsoleerd; hun huisdier is de trouwste (en vaak enige) vriend die ze hebben. Het vermindert niet alleen hun eenzaamheid, maar geeft hun ook een doel. De verantwoordelijkheid en zorg voor het dier houdt hen op de been en geeft hen het gevoel dat ze gewaardeerd worden. En dát gevoel van eigenwaarde is dan weer een broodnodige stap naar het doorbreken van de eenzaamheid. Bovendien zijn de dieren er meestal al van voor de financiële problemen begonnen.

Daarom doneren wij deze maand dankzij de hupple Charity graag meer dan 500kg koekjes aan de Schakel St. Job, zodat hun bezoekers hun huisdieren kunnen belonen met lekkers.