hupple | HUPPLE CHARITY - RATA'S ANIMAL SHELTER
Loading...
loading...

HUPPLE CHARITY - RATA'S ANIMAL SHELTER

Pura Vida, Krollemie, Smeagel en Hummel. Het zijn zo maar enkele namen die de trouwe lezers van de Rata’s Animal Shelter facebookpagina ongetwijfeld bekend in de oren klinken. En doen ze dat nog niet? Hoog tijd om deze te gekke beestenboel aan jullie voor te stellen!

“De Rata’s”, dat zijn Bart en Ines, en hun ongeveer 150 dieren die zij momenteel een vaste thuis geven in hun hoeve, ondersteund door een vast team toffe vrijwilligers. Het koppel heeft een zwak voor ‘speciallekes’: van geamputeerde, blinde en dove dieren tot kankerpatiënten of dieren die erg verwaarloosd zijn geweest. Het gaat vooral om katten en honden, maar ook om knaagdieren, hoeve-dieren, fretten en vogels. Zij doen er alles aan om deze dieren een warme thuis te bieden en op alle vlakken te helpen. Het gaat niet alleen om aangepaste voedingen, supplementen en behandelingen; de Rata’s passen met veel plezier hun huisvesting aan aan de bijzondere noden van hun gasten, en gaan zelfs tot ver in het buitenland op zoek naar mogelijke hulpmiddelen.

Mensen die de avonturen online volgen, kunnen het beamen: niets is de Rata’s te veel voor hun diertjes. Hun verhaal begon zo’n 7 jaar geleden toen Bart en Ines hun Deense Dog Rataplan adopteerden. Hij kwam bij hen terecht nadat zijn baas overleed en hij in het asiel belandde. Uiteindelijk werd hij geadopteerd, maar daar kreeg hij helaas niet de correcte zorgen. Hij treurde om z’n baasje en belandde in een zware depressie. Toen hij bij Bart en Ines aankwam, woog hij amper 47kg en wilde hij bijna niet meer eten. De eerste nacht huilde hij non-stop.

De dag erna werd Rataplan voorgesteld aan de roedel en startte het koppel een strikt voederpatroon op voor hem. Ze werkten met verschillende kleine porties doorheen de dag om zijn organen stilaan weer te activeren en maagkantelingen te voorkomen. Na een tijdje begonnen zijn ogen weer te glanzen, werd zijn vacht terug zacht en begon hij om aandacht te vragen. Hij vond een maatje in de roedel en was dol op het gevoel van gras onder z’n poten. Het geluk dat ze in zijn ogen zagen, wilden Bart en Ines ook aan andere dieren geven. Op hun huwelijksdag besloten ze een tehuis op te starten, ter ere van Rataplan.

Ondertussen zijn we hier beland: de vzw biedt een warme thuis voor een kwetsbare groep dieren die net de minste kansen krijgen. Bart en Ines geloven er sterk in dat er nog steeds té veel dieren worden ingeslapen die, mits de juiste zorgen, toch nog een goed leven kunnen leiden. Uiteraard kruipt hier niet enkel veel energie en toewijding in, het brengt ook immens veel kosten met zich mee. Vooral de speciale voedingen en dierenartskosten wegen zwaar door. Daarom is elke vorm van steun meer dan welkom! Financiële stortingen zijn natuurlijk erg welkom op de rekening van de shelter, maar je kan ook een specifiek dier helpen door hier meter- of peterschap voor op te nemen. Dan gaat het om een maandelijkse vaste bijdrage.

Via hun facebookpagina kan je voeding of materiaal doneren - er is zelfs een speciaal album waar alles te vinden is over de voeding en supplementen die ze het meest kunnen gebruiken. Maar ook tegoedbonnen van hun dierenartsen, klinieken of dierenwinkels zijn welkom. Zelf eens een kijkje nemen bij dit warme nest? Rata’s Animal Shelter organiseert regelmatig een Saloon, en jaarlijks ook een opendeurdag. Meer info vind je op hun facebook. Maak daar ook ineens kennis met Bart, Ines en hun dieren! Dankzij jullie kunnen we met de hupple Charity een mooi bedrag overmaken voor de Rata’s, waar zij ongetwijfeld een mooie bestemming voor zullen vinden. Nomineer zeker jullie eigen goede doel!